Jag heter Ludwig Dagman och är 18 år gammal. Jag går sista året på Samhällsprogrammet med media som inriktning. Detta är en uppgift som vi gör inom kursen Webbutveckling. Jag har valt detta ämne för att jag tyckte det var intressant att skapa en sida som man kan använda i ”verkligheten” till att hyra ut bostäder och så vidare. Hemsidans målgrupp är främst för studenter, veckopendlar och semesterfirare. Sidans syfte och budskap är att underlätta bokning av ett Attefallshus.

  • Den pedagogiska kopplingen – Detta är en uppgift med ganska mycket eget ansvar, och vi har fått riktlinjer och instruktioner av läraren hur denna uppgift skall genomföras. Vi har jobbat med webbutvecklingskursen på följande vis. Först började vi med sidolayoutanalyser, hur sidor är uppbyggda grafiskt och tekniskt samt hur detta påverkar upplevelsen av de olika hemsidorna. Vi har översiktligt jobbat med PUL och andra lagar. Vidare så jobbade vi med HTML5 + CSS 3 för att nu fortsätta med WordPress på Webbstjärnan. Vår lärare har haft genomgångar och vi har jobbat med inlämningar. Vi har lärt oss lite av varje och kan nu sätta upp sidor med dessa tekniker.
  • Upphovsrätt – Jag kommer att använda mig utav mestadels eget skapat material. De bilderna jag använt har jag tagit själv. Därför kommer jag ej behöva tänka lika mycket på upphovsrättslagen och liknande.
  • Motivering till varför bidraget borde få pris – Jag tycker detta bidrag borde vinna för att det är skapat av eget material, en mycket användbar och ändamålsenlig sida som kan växa och utvecklas i framtiden.
  • Vad har jag lärt mig? Jag har lärt mig extremt mycket från att vi startade med kursen, jag hade inga tidigare kunskaper inom ämnet och har lärt mig en hel del nytt om hur webben fungerar, hur man skapar en egen sida, hur lagar fungerar och så vidare.